top of page
pedicure

Verzorging
diabetisch I reuma I kinderen I
jongeren

Voetverzorging  en diabetisch:

Voor mensen die lijden aan diabetes kan zelfs het kleinste wondje aan de voet resulteren in een groot probleem. Voorkomen is beter dan genezen. Een regelmatig bezoek aan B-care wordt zeker aanbevolen.


Voetverzorging en reuma:

Door het dunner worden van het vetpolster onder de bal van de voet,afwijkende voet- en/of tenenstand, overlappende tenen en niet goed passende schoeisel treedt er aan de voeten vaak eelt en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en doordat de tenen in verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoenen krijgt men ook met te maken met nagelafwijkingen.


Voetverzorging kinderen:

Stoten, struikelen, vallen, te kleine sokken en/of schoenen, verkeerde schoenen kunnen oorzaak zijn van allerlei klachten en pijntjes aan nagels of voeten. Blaren, blauwe nagels, stootnagels en natuurlijk ook zwemmerseczeem en wratjes zijn vaak voorkomende klachten bij jonge kinderen. Een behandeling bij B-care kan dan zinvol zijn.


Voetverzorging jongeren:

Het feit dat jongeren zelfstandig de voetverzorging doen, kan een oorzaak zijn voor pijnlijke aandoeningen. Vaak worden nagels veel te kort geknipt of erger nog gescheurd .Het gevolg hiervan kunnen ingroeiende teennagels zijn. Eén van de bij jongeren veel voorkomende pijnlijke voetklachten. Ook blaren, blauwe nagels en voetschimmel komen bij jongeren vaak voor.

 medische pedicure
pedicure
bottom of page